4 години и 8 месеци казна затвор за Сеад Кочан а Василије Авировиќ се спаси од затвор

323
0
SHARE

Сеад Кочан за случајот „Труст“ на СЈО ќе треба да издржува казна затвор од 4 години и 8 месеци, одлучи денеска Апелациониот суд Скопје. Со првичната првостепена пресува Кочан беше осуден на казна затвор од 6 години, но денеска Апелација одлучи казната затвор да биде намалена.

„По одржана јавна седница, донесе пресуда со која жалбите на обвинетите С. К. од С. и В. А. од С., делумно ги уважи на начин што ја преиначи првостепената одлука во делот на казната и обвинетиот С. К. го осуди на казна затвор во траење од 4 (четири) години и осум (осум) месеци, а на обвинетиот В. А. му е изречена алтернативна мерка условна осуда, така што му се утврдува казна затвор во траење од 2 (две) години и истовремено се определува дека утврдената казна затвор нема да се изврши доколку обвинетиот за време од 5 (пет) години по правосилноста на пресудата не стори ново кривично дело. Апелациониот суд Скопје во останатиот дел првостепената пресуда во целост ја потврди“, соопшти Апелациониот суд Скопје.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here