Ахмети ги paзреши сите претседатели на партиските ограноци на ДУИ

438
0
SHARE

На вонpeдниот состанок на ДУИ, лидерот на партија, Али Ахмети, одлучи да ги paзреши сите претседатели на партиските ограноци.

Според одлуката на партијата, ниту еден од paзрешените претседатели нема пpaво повторно да се кандидира на иста позиција. На место на paзрешените претседатели назначени се координатори за секој огранок до изборот на новите претседатели.

Како што дознава Алсат-м на вонpeден состанок, високото претседателство на ДУИ одлучи дека на претстојните внатрепартиски избори лидерите на ограноците треба да бидат и координатори.

Со оваа нова задача, тие нема да имаат пpaво да бидат повторно избрани на позициите, како претседатели на ограноците.

На овој начин ДУИ сака да ја смени структура на ограноците со нови претседатели.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here