Бранко Црвенковски: Неговиот став за штетниот договор за добрососедство со Бугарија (ВИДЕО)

120
0
SHARE

Изјава од тој период против штетен договор со Бугарија во кој не би се признале македонската нација и јазик има и од тогашниот премиер Бранко Црвенковски кој меѓу другото вели:

„Неподготвеноста во Бугарија да се признае засебноста на македонскиот народ и засебноста на македонскиот јазик, создава сомнеж. Јас ви тврдам дека ако тоа прашање се реши, а може да го реши само бугарската страна, испочитувајќи го тоа право дека во тој момент, никаква резерва, во моментов и во наредните не знам колку години, децении или векови во односите меѓу двете земји, двата народи повеќе нема да постои“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here