„Бушава азбука“ сега и во дигитална форма

350
0
SHARE

Гоце Митевски самостојно, без финансиска помош, и со многу труд го дигитализираше најомиленото македонско едукативно издание „Бушава азбука”.

Оваа компјутерска презентација е изработена од страна на Митевски во чест на Горан Стефановски и Душан Петричиќ и нивниот огромен придонес за македонскиот јазик, како и во чест на целокупната екипа што ја изработила телевизиската серија „Бушава азбука”, особено на режисерот Слободан Унковски.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here