ЧАША СОК КОЈА ПОБЕДУВА МНОГУ БОЛЕСТИ!

648
0
SHARE

Соковите се еден од најдобрите начини за искористување на здравствените придобивки од сурови производи, а чаша природен сок во утринските часови ќе ги обезбеди сите потребни хранливи материи за следниот ден, ќе го детоксицира системот и ќе го активира вашето тело.

Соковите се ниски со јаглехидрати, но со високо ниво на хранливи материи, така што го поттикнуваат метаболизмот, помагаат да изгубите тежина и да спречите бројни болести. Цедењето сокови нуди многу здравствени придобивки кои го подобруваат животот, вклучувајќи и побрз, поефикасен начин за апсорпција на хранливи материи кои го зголемуваат имунолошкиот потенцијал природно во овошјето и зеленчукот.

Свежите сокови ги отстрануваат нерастворливите влакна од зеленчукот и овошјето. Додека влакната се воспоставен, важен дел од севкупната здрава исхрана, отстранувањето на нерастворливите влакна овозможува зголемена апсорпција на специфични фитонутриенти кои го промовираат здравјето, вклучувајќи ги и ензимите, додека растворливите влакна остануваат во сокот.

Со отстранување на влакната и конзумирање на овошје и зеленчук во течна форма, на нашите тела им обезбедуваме систем за испорака на хранливи материи кој им овозможува на лицата кои инаку би имале потешкотии да го земаат целиот зеленчук, можност да ги искористат бројните поволности кои зеленчукот може да ги понуди.

Комбинацијата на цвекло, моркови и јаболка е препорачана од бројни експерти како еден од најмоќните природни сокови кои третираат разни болести. Треба да се консумираат свежи секое утро, а високата содржина на антиоксиданти и хранливи материи ќе го подобри вашето целокупно здравје, ќе ги ублажи менструалните грчеви, го намалува крвниот притисок и холестеролот, ќе го засили телото и ќе го подобри тенот на кожата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here