Даниел Стефановски, Светски првак во К-1 Суперкомбат- “Оваа титула е за Македонија”

549
0
SHARE

„Сакам да кажам и благодарам на сите Македонци на поддршката и оваа титула е за нашата Македонија“!

Гласеше изјавата на Даниел Стефановски по борбата со Романецот Аделин Михаила. Со оваа победа Даниел успеа да стане Светски првак во К-1 Суперкомбат.

На Стефановски му требаа 1 минута и 41 секунда да го нокутира Аделин Михаила од Романија на вчерашната гала вечер во Букурешт. Стефновски тргна силовито од првиот момент со неколку крошеа, летечко колено и аперкат го нокаутира Романецот и усеа да дојде до победата.

Тој со пехарот се сликаше покрај знамето од Виргина, најверојатно како поддршка за Република Македонија, во контекстот на агресивниот и дискриминирачки однос на Грчката пропаганда во однос на името, особено во дијаспората.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here