Денес ДИК ќе го дистрибуира изборниот материјал до општинските изборни комисии!

242
0
SHARE

Државната изборна комисија денеска ќе го дистрибуира довepливиот изборен материјал до општинските изборни комисии.

Караванот на ДИК за дистрибуција на материјалите почнува од Битола, откако довepливите изборни материјали ќе бидат подигнати од печатницата „Киро Дандаро“.

Оттаму караванот на ДИК ќе продолжи со дистрибуција во сите 80 општински изборни комисии, а како што посочија од Комисијата за МИА дистрибуцијата треба да заврши до крајот на денот.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here