Додик со сериозни обвинувања кон Изадбегович

414
0
SHARE

Претседателот на Република Српска, Милорад Додик изнесе сериозни обвинувања кон Бакир Изадбеговиќ. Додик го обвини Изадбегович дека учествува во обучување и подготвува паравоени организации и чети во Босна, со што сериозно би можел да се наруши мирот не само во Босна туку и во цел регион.

Постојат разни организации кои се формираат кај муслиманите, што ни е познато и за што имаме информации подолго врме. Не ме интересира што мисли Бакир Изетбеговиќ и ако постои вооружување тогаш тоа е илегална структура, надвор од системот и контрола, изјави Додик.

Весникот Вечерње Новости пишува дека до сега околу 9000 Босанци на возраст од 18 до 35 години само во изминатата година поминале низ овие илегални воени кампови и обуки, а 5000 од нив веќе се опремени со униформи и основно воено вооружување.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here