ДРАКОНСКИ КАЗНИ ЗА “27” Април, 211 години затвор

1126
0
SHARE

Судот ги прогласи за виновни за терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста и им изрече драконски казни на поранешниот директор на Бирото за јавна безбедност Митко Чавков од 18 години,

полициските началници Митко Пешов од 15 години, Оливер Поповски на 13 години и Душко Лазаров на 15 години, шефот на обезбедувањето на поранешниот претседател на Трајко Вељаноски, Горан Ѓошевски – Леви на 15 години, потоа обезбедувачот на поранешниот директор на УБК Владимир Атанасовски- Оливер Радулов на 10 години, разузнавачот Мунир Пепиќ на 15 години, вработен како обезбедување во Собранието Абдуљфета Алими на 7 години, еден од водачите на „За заедничка Македонија“ Игор Дурловски е ослободен од обвинение, и учесниците во насилството во Собранието Младен Додевски на 12 години, Јане Чентo на 15 години, Горанче Анѓеловски на 12 години, Игор Југ на 12 години, Влатко Трајковски на 15 години, Вилијам Михајловски на 14 години, Никола Митревски – Кољо на 15 години и Александар Василевски – Нинџа на 8 години.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here