Дрисла пуштена на најјако

526
0
SHARE

Наши читатели од регионот околу скопската депонија ни доставија фотографија и се пожалија дека во моментов од Дрисла се шири неподнослива миризба, а воздухот предизвикува солзење на очите.

граѓаните сведочат дека кон Дрисла возат камиони со регистарски таблици од Тетово и Струга, што покрева сомнеж дека во Скопската депонија се носи отпад и од други градови и региони од земјата.

Локалното население во повеќе наврати го блокираа патот кон депонијата и протестираа, но власта останува глува на нивните проблеми и поплаки. Воедно цело Скопје го дише “чистиот” воздух кој оваа влада и локална власт им го ветуваше на граѓаните

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here