ЕДИ РАМА: За независно Косово потрошивме 500 милиони евра

284
0
SHARE

Премиерот на Албанија Еди Рама, денеска изјави дека со помош на албанската дијаспора од 500 милиони долари, се признало независно Косово.

Албанците го сакаат Косово и треба да го признаат сите држави во светот. Косово наскоро ќе биде член на НАТО,ЕУ И УН изјави премиерот на Албанија Еди Рама на собирот на албанската дијаспора.

„Историјата на Косово е обединета. Во тоа е вложено повеќе од пола милијарда евра, во тоа помогнаа луѓето кои живеат во дијаспората, луѓе кои се богати и тие го пренесоа ослободувањето на Косово.
Но, Косово кое го имаме денеска, не е тоа Косово кое сакаме да биде такво, рече Рама на собирот на албанската дијаспора во Тирана, на која учествува и косовскиот премиер Хашим Тачи„.

Тоа е предизвик за сите кои што живеат насекаде по светот, и треба да даваат свој допринос за државата, рече Рама.

Посочи дека Косово денеска се соочува со историски предизвик кои би требало да ги дефинира проблемите, како за 30 години ќе живеат тие деца, кои се уште не се родени.
Спрема неговите зборови, ништо нема по опасно кога Албанците се поделени и делуваат еден спрема друг.

Тој ги повика Албанците во Црна Гора да се обединат и да излезат на локалните избори, кои после две децении ќе бидат одржани 3 март во самосталната општина во Туза, да гласаат за заедничката албанска листа и да ги остават на страна непотребните препреки.

„Обединете се и не дозволувај те да бидете поразени поради непотребни проблеми„ рече Еди Рама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here