Еколошка катастрофа во Гостивар

690
0
SHARE

На периферијата на Гостивар горат големо количество на гуми од кој се издига огромен црн чад над градот.

Граѓаните бурно реагираат по социјалните мрежи и бараат веднаш реакција од локалната и централната власт да спречат вакво неодговорно однесување на поединци.

Жителите на Гостивар се изложени на токсични отрови кој сериозно можат да им нештетат на нивното здравје.

На самото место се забележува само едно возило на Противпожарната служба

Posted by Brane Gjorgjioski on Friday, March 1, 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here