Европската народна партија со најголем број пратеници!

345
0
SHARE

ЕПП ќе остане најголема партија со 173 пратеници. Социјалистите би можеле да завршат со 147 европратеници, либерали со 102, а крајната левица со 42. Конзервативната ЕКР ќе добие 58 места, популистите и националистите може да добијат вкупно 113 места.

Зелените се на пат да станат четврта најголема партија, според првите официјални проекции на Европскиот парламент, со 71 пратеник. Претходно имаа 52 пратеници.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here