Фото: Се излеа Вардар кај Градски Стадион

431
0
SHARE

Обилните врнежи од дожд во текот на вчерашниот ден придонесоа до излевање на реката Вардар во Скопје.

Од УХМР предупредуваат дека релативно високи водостои на реките низ Македонија се очекуваат и наредниот период.

Оттаму предупредуваат на внимателно движење покрај реките и суводолиците во сливовите на реките Треска, Вардар во Гостиварско и Тетовско, Црна во Крушевско, Прилепско и Битолско, Сатеска, Радика, Црн Дрим, Преспанско.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here