ФОТО: Во кафана кај што седи Заев не важи законот за пушење

667
0
SHARE

Ако го имате премиерот Заев за гостин во вашата омилена кафеана, тогаш треба да знаете дека овој ден е празник за пушачите. Законите инстантно престануваат да важат, па си пали кој како сака и каде сака. Во останатите кафеани, барем оние чии сопственици немаат блиски врски со некои „високи структури“ законот си важи. Не ни помислувајте да пушите каде што е забрането, освен ако не сте премиер. Во сите други ситуации ќе треба да платите казна.

Интересно е што токму СДСМ пред неколку дена го донесе законот за заштита од пушењето. Добро, не мора да важи за секој.

Извор: Прес24.мк

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here