„Гигантски велосипед“ поставен во Скопје со порака

240
0
SHARE

Скулптура на гигантски велосипед за подигнување на свеста за проблемот со крадење велосипеди беше поставен денеска во Скопје.

Проблемот со крадење велосипеди тангира преку 150.000 граѓани во државата кои го користат велосипедот како еколошко, здраво и функционално превозно средство.

Проценките се дека изминативе десет години се украдени над 70.000 велосипеди, односно на скоро секој велосипедист му е украден најмалку по еден велосипед.

Полицијата засега не е успешна во оваа борба и се пронаоѓа секој 1000-ти велосипед.

Велосипедот е изработен од метал и е со димензии 3 х 1.8 метри.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here