Град Скопје нема ингеренции да наплаќа паркинг на Средно Водно

692
0
SHARE

Додека екипата на ТВ 21 беше на средно Водно за време на репортажата за новата одлука на Шилегов за платен паркинг на средно Водно им пристапи човек со документи во рацете. Тој тврди дека Град Скопје нема ингеренции да наплатува паркинг на оваа локација бидејќи како што вели нивните ингеренции завршуваат кај хотелот Панорама. Вели тој што го измисли ова прави кривично дело.Но локалните власти го отфрлаа ова: Одлуката за наплаќање паркинг на Водно е донесена по регуларна постапка изгласана од Советот на Град Скопје, исто како во сите други паркинзи така и во овој,  Град Скопје има право да наплаќа паркинг услуги.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here