ГРАЃАНИТЕ НЕ ГИ ЗАБОРАВИЈА СЕВЕРЏАНИТЕ

319
0
SHARE

Политиката дава поголем простор за “помирување”, игри и менување на дресови, но граѓаните ниту забораваат, ниту простуваат.

Па така граѓаните не им простија ниту на пратениците кои кренаа рака за Северна, особено на оние кои со години, ако не и децении наводно жестоко го бранеа македонизмот и македонското име.

Имено граѓаните својот револт го искажуваат и покажуваат на најразлични иновативни начини, а графитите се најчесто начинот на кои тие се искажуваат.

Така во Кавдарци родното место на пратеникот Панчо Минов кој гласаше за Северна осамна графитот
“Ја сум Панчо Минов”, напишан на еден од контејнерите.

Од херој, до ѓубре…

 

Извор Инфомакс

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here