ГРЦИТЕ ГЛАСАА „ЗА“ ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР: Република СЕВЕРНА Македонија официјално

470
0
SHARE

Договорот од Преспа помина и во Грчкиот Парламент со 153 гласови за и 146 против. Гласањето беше проследено со низа скандали, а беа поставени и пароли во собранието.

Четиринаесет пратеници од пет опозициски партии, Катерина Папакоста, Елена Кунтура, Танасис Папакристопулос, Спирос Данилис, Ставрос Теодоракис, Џорџ Мавротас, Спирос Ликудис и Танасис Теохаропулос, исто така, го поддржуваа договорот.

Против договорот гласаа 146 пратеници од шест опозициски партии: НД, КИНАЛ, Златна зора, ККЕ, АНЕЛ, Сојуз на центри и некои независни.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here