Груевски: Кој нанесува неправда, е понесреќен од оној кој ја трпи

446
0
SHARE

Пoранешниот премиер, Никола Груевски и испрати порака на судијката Добрила Кацарска, со цитат од античкиот филозоф Демокрит.

Така е тоа со некои луѓе кои делењето правда го сфаќаат како нешто со што можат да прават што сакаат, а со цел незаслужено да стекнат некаква почит, моќ и слава.

Една неправда ја наведе да мора да прави и други неправди за да ја покрие веќе направената неправда… па ќе следи нова, за да ги покрие претходните две, итн. Се до еден момент…

….,,кој нанесува неправда, по несреќен е од оној кој ја трпи,,.
Демокрит“, пишува Груевски во последниот фејсбук статус.

Така е тоа со некои луѓе кои делењето правда го сфаќаат како нешто со што можат да прават што сакаат, а со цел…

Posted by Nikola Gruevski on Tuesday, April 2, 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here