Харизматичната Нина Костовска дипломираше на Тетовскиот Универзитет

810
0
SHARE

Слатката и харизматична Нина Костовска од Тетово која се пролсави во кампањата на UNICEF – “Childhood without barriers” – детство без пречки, вчера дипломираше на Катедрата за Македонски јазик и Книжевност на Тетовскиот Универзитет.

Нина е вистински борец уште од најрана возраст. Таа паралелно за време на своите студии работеше во аптеката на нејзините родители. Како едно од заштитните лица на УНИЦЕФ во кампањата “See the ability not the disability”, таа ја раскажа својата приказна за нејзиниот животен пат и проблемите со кои секојднвно се соочувала, но исто така истакна дека во ниту еден момент не се откажала, ниту пак помислила на тоа.

Честитки од нас, се надевеме дека Нина ќе скрши усште многу стереотипи и ќе продолжи со своите успеси.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here