ИНСАЈДЕР ПРОДУКЦИЈА: Немаме никаква врска со македонскиот Инсајдер, ќе бараме забрана за емитување.

517
0
SHARE

Инсајдер продукција припрема тужба против македонската телевизија 1ТВ поради користење на логото и бара да се забрани емитување на најавената емисија под името “Македонски Инсајдер” се до завршување на судската постапка.

Инсајдер продукција подготвува тужба против македонската телевизија 1TВ поради користење на логото, со барање да се забрани емитување на најавената емисија под името Македонски инсајдер се до завршување на постапката.

Телевизија 1ТВ во септември објави серијал на емисии “Инсајдер”, во средината на јануари објави најава со теми на емисии кои ќе бидат емитирани, наведувајќи дека станува збор за лиценциран формат.

Поради поврзаност со Инсајдер кој е познат по целиот регион, продукцијата Инсајдер најпрво испрати писмо со предупредување до телевизијата, а како што најавата за емисија е повторно објавена , се подготвува тужба.

Превземено од Инсајдер

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here