Инцидент на читањето на пресудата за Слободан Прањак во Хаг

531
0
SHARE

Слободан Праљак за време на читањето на пресудата испил доза на отвов.

Хашкиот трибунал ја потврди првостепената пресуда на Слободан Праљак (72). Тој е осуден на 20 години затвор и во тој момент неговиот адвокат кажа дека испил отров.

“Јас не сум воен злосторник и ја отфрлам пресудата”, рече Прљак и извади мала чашка и ја испи течноста во неа.

Хашкиот трибунал го прекина судењето, Праљак е изнесен од судницата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here