Ирена Радовановиќ: Дарко Јаневски уредникот на “Денешен” никогаш не бил соработник на Сорос

519
0
SHARE

Новинарката Ирена Радовановиќ разоткрива уште една лага пласирана во јавноста дека Дарко Јаневски бил соработник на Сорос.

Таа во својата објава на Фејсбук го напиша следново:

“Вака сега…За зет ми Дарко Јаневски шират лаги дека земал пари од Сорос…Земале некое ливче и заокружиле Дарко Јаневски…јас во листа на Фејсбук имам тројца Дарко
Јаневски…и случајно тој Дарко Јаневски, соработник на СОРОС, е девер на моја другарка од детство..маж и се вика Владо, брат на Дарко….Дарко Јаневски, моментален главен уредник на Денешен…..и Дарко Јаневски соработник на СОРОС се двајца различни луѓе…Дарко Јаневски на Сорос има невладина организација нешто за европско образование….Бедни манипулатори..Драко Јаневски од Денешен, мојот зет, никогаш не бил и нема да биде соработник на Сорос…Ве замолувам споделувајте, да се дознае за манипулацијата”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here