ИТАЛИЈА ЖЕСТОКО ПРОТИВ МАФИЈАТА: Уапсени 30 членови на италијанската мафија

429
0
SHARE

За време на операцијата против италијанската таканаречена „Четврта мафија”, полицијата уапсила 30 осомничени членови на бандата.

Италијанскиот обвинител во случајот против мафијата, Федерико Каферо де Рахо, изјави дека уапсените луѓе според досегашните податоци кои ги поседуваат, се занимавале со изнудување и насилство.

Според информациите, членовите го правеле тоа со цел да имаат контрола над, како што беше посочено, нивната „територија“. Тие се уапсени, најверојатно, според дел од медиумите во југоисточна Италија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here