Ивчева: Точно е дека Пендаровски е вмешан кога се пукаше врз Албанците во Гостивар и Тетово

632
0
SHARE

Точно е дека Пендаровски е вмешан кога се пукаше врз Албанците во Гостивар и Тетово, напиша Наталија Ивчева, откако оваа тема се отвори на телевизискиот дуел помеѓу кандидатите за претседатели на МРТ.

„Стево Пендаровски го знам од деновите кога бев помошник министер за внатрешни работи.

Пендаровски од 96-97 година, до 2000-та, точно е дека беше помошник министер за аналитика, и точно е дека е вмешан во настаните во Гостивар и Тетово кога се пукаше врз Албанците со автомати.

Тоа што тој сака да каже дека тој не потпишувал наредби, што е точно, не го амнестира од одговорност бидејќи врз основа на неговите извештаи се потпишувале оперативни наредби од соодветните сектори.

Така да, Стево, не се обидувај да лажеш. Ја те знам“-напиша таа.

Стево Пендаровски го знам од деновите кога бев помошник министер за внатрешни работи.Пендаровски од 96-97 година, до…

Posted by Natalija Ivceva on Thursday, April 25, 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here