Jавен демант за лажната вест која се прошири по медиумите дека во политичката партија Левица имало обид за пуч.

293
0
SHARE

Политичката партија “Левица” објави јавен демант кој го пренесуваме во целост:

Упатуваме јавен демант за лажната вест која се прошири по медиумите дека во политичката партија Левица имало обид за пуч. За волја на вистината, мала група предводена од Димитар Апасиев спротивно на Статутот и законските одредби на антидемократски начин се обидоа да ја превземат контролата во партијата именувајќи се самите себе за Президиум и Централен комитет без знаење на две третини од членовите на Централниот комитет и апсолутното мнозинство на Президиумот, како и поширокиот број на членови.
Сакаме да потенцираме дека Левица не е само Димитар Апасиев и дека оваа партија ја создадовме за коренито реобликување на стварноста, а не да робува на неговиот политички опортунизам.
Да не дозволиме единствената искра за суштинска промена на општеството да згасне под притисокот на гробарите на овој народ, а тоа се СДСМ-ДПМНЕ-ДУИ.

Президиум на Левица

Упатуваме јавен демант за лажната вест која се прошири по медиумите дека во политичката партија Левица имало обид за…

Posted by Левица / Levica / E majta on Friday, February 15, 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here