Како да имате убав ден

536
0
SHARE
  • Не се споредувај со другите. Не го споредувај здравјето, сопругот, децата и платата
  • Не се враќај назад. Таму нема ништо ново.
  • Оддалечи се од луѓето што ти предизвикуваат солзи на лицето.
  • Не ги барај оние што не те бараат тебе. Не ги чекај залудно оние што не те чекаат тебе.
  • Кога ќе ти кажат дека твојот воз поминал, ти потсети ги дека има авиони и бродови.
  • Не се сомневај во својата привлечност. Поминете подолго време пред огледалото.
  • Не се расправај со идиот. Ќе се спуштиш на негово ниво, ама тој ќе те победи со искуство.

Запомнете дека: Оној што се цени самиот себеси, не дозволува другите да му ги управуваат мислите. Зачувајте го сопствениот душевен мир и не дозволувајте некој друг да ви го расипе денот! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here