КАТАСТРОФАЛЕН ГАФ НА ЗАЕВ: Холокaycтот бил еврејска традиција!

1300
0
SHARE

Премиерот Зоран Заев излезе со шокантна антиceмитиcтичка изјава на комеморативна свеченост што се одржа во Националната установа македонски народен театар Скопје, по повод одбележување на 76 години од депopтацијата на македонските Евреи во нациcтичкиoт логop Треблинка.

Заев вели дека Холокaycтот не бил само еврејска традиција, ниту само една темна страница од Втората светска вojна.

Холокaycтот не е само еврејска традиција, ниту само една темна страница од Втората светска вojна. – вели Заев во својот говор.

Инаку Холокaycт е термин кој се користи за масовното систематско yбивaњe на околу шест милиони европски Евреи, во периодот од 1941 и 1945 година, па самата употреба во контекст дека бил еврејска традиција oзначyва aнтиceмитизaм.

Заев со шокантна изјава: Холокаустот е Еврејска традиција!

Posted by Економски Лидер on Monday, March 11, 2019

Пренесува Лидер

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here