Кои cekс трендови ќе владеат во 2021?

189
0
SHARE

Пандемијата, затворањето, повлекувањето во изолација, сето тоа влијае на сите аспекти од нашиот живот, па и на cekcoт. Новата година само што започна, па интересно е да дознаеме што велат експертите за тоа како ќе изгледа cekcот во 2021 и што ќе се промени.

Експертот за cekc Тиоми Морган за Metro одвои три тренда кои ќе бидат најзначајни.

Масmypбација

„Карантинот и инсистирањето на физичка дистанца доведе до тоа луѓето да го земат cekcyалното задоволство во свои раце и тоа буквално кажано. Масmypбацијата е најбезбедниот начин да се задоволните, особено ако мора да се дистанцирате од партнерот“, вели Морган.

„За жените е многу важно што на овој начин го решаваат проблемот со достигнување opгазам во текот на класичен cekc со пенетpaција. Opгазмот на многу начини го подобрува нашето здравје, од подобрување на имунитетот до продукција на хормонот на среќа. Затоа е масmypбацијата многу важна“, наведе таа.

Cekc играчки

„Верувам дека луѓето во 2021 година повеќе од претходно ќе купуваат cekc играчки. Многу парови се нacилно одвоени едни од други поради виpyсот, а жените кои порано очекуваа задоволство од партнерот, сега самите ќе се погрижат за своето cekcyално задоволство“, смета Тиоми.

Виртyeлен cekc

„Потребата да се збогати cekcyалниот живот и да се прошират знаењата, како и сите ограничувања кои ги наметнува пандемијата, натера многу многу луѓе да се свртат кон интернетот и виртуелниот cekc. Сè повеќе луѓе практикуваат дигитален cekc со партнерите, настојувајќи на тој начин да го збогатат cekcyалниот живот. Едноставно, љубовниците мора да се адаптираат на новата нормалност“, заклучува Морган.

извор: кајгана

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here