Љубовта нема години, таа секогаш се раѓа- љубовни цитати

840
0
SHARE
  1. Брачната љубов го создава човештвото, пријателската го усовршува, но разузданата го расипува и го понижува. – Бекон
  2. На почетокот љубовниците зборуваат за иднината, а кога љубовта е при крајот, зборуваат за минатото. – Aндре Мауроис
  3. Никогаш не сакајте некој кој ве третира како да сте обични. – Оскар Вајлд
  4. Љубов: Неодолива желба да се биде неодоливо посакуван. – Марк Твен
  5. Љубовта е подобро да умре, отколку да се мачи да преживува. – Оноре де Балзак
  6. Мажот е љубоморен ако љуби, а жената е љубоморна дури и ако не љуби. – Имануел Кант
  7. Кога љубиш, можеш да живееш дури и кога си несреќен. – Достоевски
  8. Да се сведе целата вселена само во една личност -тоа е љубов. – Иго
  9. Кога некој ќе се вљуби, почнува да се измачува самиот себе, а завршува измачувајќи ги другите. – Оскар Вајлд
  10. Тешко е да се сака, уште потешко да не се сака, а најтешко е да најдеш сакан што те cака. – Пушкин

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here