Македонија ќе игра прва во втората група против Шпанија од главната фаза

480
0
SHARE

По вчерашната победа на Данска над Шпанија со 25:22 јасно е дека нашата репрезентација натпреварите во главната фаза ќе ги започне од првата позиција во групата 2.

По крајот на овој натпревар се комплетираше целата табела, а сега е познат и распоредот на натпревари кои ќе ги игра нашата репрезентација до крајот на главната фаза.

Најпрво на 21 јануари започнуваме со репрезентацијата на Шпанија, два дена подоцна ќе играме против Чешка, а последниот натпревар од групата ќе го имаме против Данска следниот ден.

Група II

  • Македонија 3
  • Германија 2
  • Данска 2
  • Шпанија 2
  • Чешка 2
  • Словенија 1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here