Македонија втора по мафијашки убиства во регионот

512
0
SHARE

Србија во 2018 година е лидер по мафијашки убиства во регионот, а Македонија е втора.

Ова го покажува статистиката до која дојде српската телевизија Н1 анализирајќи ги податоците во регионот на поранешна Југославија. Втора е Македонија со 15, но како што вели новинарката Јелена Зориќ која ја прави анализата, податоците се базираат на информации од медиумите, затоа што македонската полиција не им дала официјални податоци.

Потоа на листата е Црна Гора со седум, Република Српска во рамки на БиХ со три, но сите на територијата на Република Српска, Хрватска со две и Словенија со ниту едно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here