Македонските претставнички од „Арт Балет“ победија на натпревар во Москва

555
0
SHARE

Македонските претставнички од студиото „Арт Балет “ го освоија првото место на WADF (Europian Artistic Dance Champions) во Москва.

Имено, Хана Патриција Поповски го подигна пехарот на Европското Првенство во Танц кое се одржа во Москва, Русија во организација и лиценцирано од Светската Артистичка Танцова Федерација.

Додека македонската химна се свиреше во нивна чест македонските претставнички гордо го држеа македонското знаме на тронот и заедно обединети го дигнаа пехарот во раце.

Браво на успехот на овие македонски девојчиња!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here