МАНУ ги прифати сугестиите на владата за промена на името?

242
0
SHARE

Македонската академија на науките и уметностите ги прифатила сугестиите на Владата за промена на името, објави Алфа ТВ.

Претседателството на Академијата донело одлука за промена на својот назив, велат интерни извори за телевизијата.

Собранието на кое ќе биде констатирана промената на името треба да се одржи следниот четврток, а треба да биде прифатена една од двете опции – Национална академија на науките и уметностите или Академија на науките и уметностите на Република Северна Македонија.

Акронимот, односно скратеното име МАНУ треба да си остане исто.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here