Митева: Како Дарко Каевски за една година стекнал имот од три стана и куќа? (Видео)

263
0
SHARE

Како Дарко Каевски со државна плата за една година стекнал имот од три стана и куќа, дали играат улога пари стекнати од услуги кон државата, прашува Марија Митева од ВМРО-ДПМНЕ.

„Пратеникот од редовите на СДСМ и поранешен директор на АМС, Дарко Каевски, само во последната година го зголемил својот недвижен имот за речиси 170 квадратни метри станбена површина. Каевски во анкетниот лист навел дека новостекнатиот недвижен имот е стекнат по пат на наследство исто како и претходните недвижности. Неговиот имот брои три стана, куќа и деловен простор. Дали ова е начин да се скрие вредноста на стекнатиот имот поради што би се отвориле прашања како и на кој начин е стекнат имотот? Како со државна плата се обезбедува толкав имот и колку време му е потребно на работник со просечна плата да го обезбеди ова ниво на стекнат имот“, праша Митева.

Според неа, се поставува прашањето на кој начин Каевски ги стекнал средствата за купување на овие недвижности и дали при тоа купување имаат улога финансии стекнати преку вршење услуги кон државата?

„Јавноста очекува одговори. Дали е ова начин на кој се добива наградата на сметка на државата? Дали СДСМ од носителите на јавни функции создава млади политичари со големи сметки“, праша Митева.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here