МЛАДИ ЗА МАКЕДОНИЈА: ДВОЈАЗИЧНОСТА ПОВТОРНО НЕ ПОВИКУВА НА БОРБА

840
0
SHARE

Здружението „Млади за Македонија“, најавуваат нови протести откако во Службен весник беше објавен Законот за употреба на јазиците.

Тие, претходно соопштија дека стојат зад фарбањето на Министерството за култура во боите на македонското знаме

Млади за Македонија започна како организација која се бори против наметнување на друг јазик на целата територија на Македонија!

Нелегалното објавување на промената на името и двојазичноста е акт на кој мораме да реагираме.

„Борбата е далеку од завршена, а двојазичноста повторно не повикува на борба!

Двојазичноста не смееме да ја дозволиме“, велат од „Млади за Македонија“ кои учествуваа и на протестите за промена на името.

Борбата е далеку од завршена, а двојазичноста повторно не повикува на борба!Млади за Македонија започна како…

Posted by Млади за Македонија – Mladi za Makedonija on Tuesday, January 15, 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here