Моќна песна: Вардаре не можам без тебе, не те оставаме…

662
0
SHARE

Ти не си сам, ти не си сам, не те оставаме. Ме боли се што ветивме, ми доаѓа да заплачам и мене како тебе. Да застанам на улица и до небо да викнам: Вардаре не можам без тебе, Вардаре без тебе, и ако денес изгубиме не те оставаме, до крај за тебе ќе гинеме, не те оставаме…

Ова се дел од стиховите на песната посветена на македонската гордост Вардар, кој се круниса за европски првак вторпат за три години, па ја крена Македонија на нозе со вчерашниот триумф во финалето во Келн против Веспрем.

Црвено-црната бајка беше инспирација за оваа моќна песна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here