Москва – град ѕвер

410
0
SHARE

Со над 10 милиони жители и повеќе од 1000 km² Москва е мегаполис – најголем во Русија и секако во Европа.

Москва – најголемиот град во Русија и воопшто во Европа. Со над 10 милиони жители, распослана на повеќе од 1000 km² и со 10 вековна историја, тоа е вистински мегаполис.

Дури и повеќе – Москва е страшен град, град ѕвер…се разбира, секој ѕвер ја има својата убавица, а Москва ги има илјадници.

Тие убавици и убавини на градот го прават вреден да се види барем еднаш во животот.

Додека да го посетите, погледнете ја нашата видео репортажа што ви ја подготвивме за денеска и уживајте.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here