Мухамед Зекири ќе биде консензуален кандидат за претседател ?

329
0
SHARE

Партиски извори велат дека заменик-претседателот на СДСМ, Мухамед Зеќири, е еден од најсериозните кандидати за консензуален предлог на претседателските избори што ќе се одржат на пролет.

Зекири е недостапен за коментар за оваа информација. Но партиски извори велат дека покрај СДСМ ужива поддршка и од други коалициски партнери на власт.

Зекири во март ќе наполни 40 години со што го исполнува законскиот минимум.

Оваа информација ја објавија албанските медиуми.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here