МВР се спрема да ги чува функционерите на СДСМ од гневот на народот

661
2
SHARE

Инфоњуз дознава дека во моментов МВР распределува полициски безбедносни сили пред домовите на сите функционери на СДСМ кои се дел од Владата и Собранието на Република Македонија. Причина за ова најверојатно е промената на името на државата и фактот што јавноста за само неколку часови треба да биде информирана за финалниот исход од преговорите за името.

Според овој потег, зголемувањето на обезбедувањето пред домовите на функционерите на СДСМ очигледно е дека, договорот содржи сериозни импликации врз суверенитетот, јазикот, опсегот на употреба на зборот Македонски, а захтева и Уставни измени и други барања кои ќе бидат на штета на Република Македонија. Веројатно ќе има многу изненадувања.

Претседателот на владата Зоран Заев е цврсто решен да попушти по секоја цена само да го оствари ветувањето кон оние кои го донесоа на власт во Македонија.

2 COMMENTS

  1. Неможе ни господ да ги спаси овие предавнички. кучишта
    На канибалистон Кацарска и се допаѓа бебешка храна па пчна да јаде е неродени деца е. Е е тоа и го наложи нејзиниот бандитски шеф уште пред избори ”ќе јадеме живи луѓе” и тој процес е започнат од овој монструм наречен. Кацарска.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here