На товар на граѓаните ќе биде замената на пасошите со новото име на државата

301
0
SHARE

Во однос на тоа дали трошоците за промена на личните документи и таблиците на возилата ќе паднат на товар на граѓаните или државата ќе одвои средства за оваа намена, владиниот портпарол Миле Бошњаковски истакна дека замената на пасошите ќе биде редовна и тоа ќе биде на товар на граѓаните.

-Замената на пасошите ќе биде редовна. Редовната замена на сите останува редовна како и досега. Нема да важат пасошите што се издаваат десет години, туку рокот ќе биде пет години од моментот на отворање на поглавјата и тој трошок ќе биде на товар на граѓаните затоа што ќе биде редовен трошок, рече Бошњаковски.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here