Наоружани косовари влегле во Куршумлија, се слушнале и пукотници!

376
0
SHARE

Наоружани косовари влегле во Куршумлија, се слушнале и пукотници. Група на вооружани луѓе влегле во селото Растелица кај Куршумлија.

Први за тоа известија од Телевизија Прва, тие известуваат за пукање а во селото се пристуни и бројни специјални полициски снаги на српската полиција.

Според Српски курир пак, наоружаните Албанци во селото Растелица каде што не живее никој бил украден алт, и некои работи од домаќинството како и многу други работи на жителите кои неодамна се иселиле одтаму.

Албанците веќе подолго влегуваат во српските села по долж на административната линија со Косово и илегално ја сечат шумата.

Далие е ова причина за загрижување, или само повремена провокација незнаеме вели извор на српската полиција. На почетокот на февруари пак Косовската полиција илегално влегла на Српска територија со што го прекршила договорот во зоната на административната линија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here