Натегање и договарање во четири очи за тендерот за новогодишно украсување на општина Карпош?

8107
0
SHARE

 

Зашто општинта сеуште не е новогодишно украсена и дали општина Карпош во наредниве 5 дена ќе биде накитена?

Некои велат дека доцнењето е резултат на натегањето меѓу поранешната и новата фирма за украсување во општината

Неофицјало дознаваме дека едната фирма (искусна во оваа дејност) е убедувана да се откаже од тендерот за да работата може да ја добие фирмата “Метал Елктрик”.

Дали конкурентот се откажал или не наскоро ќе дознаеме како и дали тендерот за украсување е добиен со електронско наддавање и која била разликата во понудената цена меѓу двете фирми.

Infonews дознава дека тендетот се крчкал и се договарале цените за новогинешното украсување уз чашка ракија и моркси плодови во рестеранот Сидро, меѓу шефот на кабинетот на Стефан Богоев и сопственикот на фирмата ”Метал Електрик” .

На 5 дена пред Новогодишната ноќ, општина Карпош додели тендер за новогодишно украсување во висина од 40.000 евра.

Останува да видиме дали 5 дена ќе бидат доволни општината да блесне во новогошен сјај или само брза заработка на 40.000 евра

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here