“НБРМ” со ново име, отсега ќе биде “Народна Банка на Република Северна Македонија”

446
0
SHARE

Народната Банка на Република Македонија изврши промена на називот во “Народна Банка на Република Северна Македонија”.

Промената е веќе спроведена на веб страната на институцијата и на Фејсбук профилот.

Со потпишувањето на Договорот од Преспа и ратификацијата во парламентите на двете земји, започна да тече рокот во кој државните институции ќе биде потребно да ја направат промената во називите.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here