Некој му се заканува на новинарот и уредник Бранко Геровски?

588
0
SHARE

И кога ќе ти се заканат дека сега ќе се ограничело твоето “поле на пласмани, манипулации и општествени значења, или политички амбиции”. Пази ваму – и политички амбиции.

И кога ќе те советуваат да се “прибереш” и да се вратиш “на вистинскиот пат”. Тоа, нормално, е неговиот пат.

И кога ќе те поврзат со “злосторничката инсталација”. Па да бе…

И кога те опоменат дека твоето мислење “може тешко да и наштети на Македонија”, а и на тебе, се разбира, поради што е битно сите овие онании да ги сфатиш добро, за твое добро. Така му велат на секое дете кога го тепаат – дека е за негово добро.

Многу е смешно кога некои луѓе од тебе бараат твојата "суета" да ја "подредиш на општата слика, на големиот формат кој е…

Posted by Branko Geroski on Tuesday, April 2, 2019