Нема повеќе користење на мобилни апликации во Македонија по наша желба…

518
0
SHARE

Од утрово апликацијата за допишување „Сигнал“ е целосно блокирана за користење во Македонија.

После Египет и Обединетите Арапски Емирати, Македонија е трета земја во светот во која започна да се блокира користењето на оваа апликација за енкриптирани разговори и размена на пораки.

Македонските корисници се соочуваат со неможност да испратат пораки, но и воопшто да се регистрираат на апликацијата како нови корисници бидејќи авторизацијата преку СМС е блокирана.

Оваа власт применува удбашки методи, се реагира на социјалните мрежи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here