Нови отпуштања од Општина Карпош

1936
0
SHARE

До нашата редакција, денес пристигнуваат информации дека по одржувањето на денешната седница на Советот на Општина Карпош, неколку лица повторно се известени преку смс пораки, од страна на агенцијата за посредуње за работни односи, дека нивниот работен однос е прекинат и договорот нема да им биде продолжен.

Некои од вработените денес добиле и дисциплински мерки и ќе бидат санкционирани од платата.

Градоначалникот Стефан Богоев не беше достапен за одговор.

Се шпекулира дека и овој бран отпуштања ќе ја достигне бројката 50 до крајот на годината.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here