Ново поскапување на цигарите- една кутија ќе чини и до 300 денари

377
0
SHARE

Нова тура поскапување на цигарите во Македонија. Од минатата недела, во продавниците поголемиот број брендови цигари се продаваат за околу 5 денари поскапо.

Граѓаните велат дека поскапо плаќаат за неколку познати брендови на цигари.

Се уште нема информации за поскапување на други брендови на цигари.

Согласно планот за зголемување на акцизите, за неколку години се очекува кутија цигари за чини скоро 300 денари.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here