Новогодишното украсување во Карпош неисправно

1402
0
SHARE

Како што старите велат: “Брза кучка, слепи кучиња раѓа” изрека која секогаш се испоставува во практика, така и работата на општината Карпош која на само пет дена пред Новогодишната ноќ реши да одвои 40.000 евра од буџетот за украсување. Тендерот го доби фирма која прв пат ќе украсува, а ќе има задача да го направи Карпош една од најубавите општини со новогодишна декорација.

Но сликата на терен од украсувањето укажува дека реквзитите и светлата кои од вчера интензивно се поставуваат и местат на територија на Карпош се неисправни и не функционираат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here